Kysytyimmät kysymykset


Mitä tulee ottaa huomioon kiuasta valitessa?

Saunahuoneen tarkka kuutiotilavuus määrää ensisijaisesti kiukaan tehon.
Lisäksi tulee huomioida myös kiukaan tehoa vievät ominaisuudet löylyhuoneessa, eli mahdolliset betoni-, kaakeli- ja lasitiili-pinnat seinissä. Nyrkkisääntönä voidaan pitää, että 1 m2 lasi- tai kivipintaa lisää n. 1,5 m3 tehollista tilavuutta.

Esim. lasiovesta tulee lisätä 1,5 m3 todelliseen tilavuuteen.


Mitä suojaetäisyydet tarkoittavat?

Suojaetäisyys on kiukaan pinnasta laskettua etäisyyttä palavaan pintaan.
Mikäli käytetään asianmukaisia palosuojalevyjä/suojakiveä, voidaan taulukon mukainen suojaetäisyys jopa puolittaa. Turvallisuuden vuoksi suojaetäisyyttä on aina noudatettava.

Vuolux Oy:llä on kaikissa sähkökiukaissa CE-merkintä.


Miten Vuolux-kiuas eroaa muista kiukaista?

Vuolux-kiukaan toimintaperiaatteena on muodostaa saunan peruslämmössä (n. 70 C) todella runsas ja pehmeä löyly. Tämä perustuu löylykiven pintalämpötilaan, joka normaalikäytössä on n. 250 – 300 C.

Lämpötila on ihanteellinen saaden aikaan nautinnollisen kostean ja runsaan löylyn, joka ei koskaan ole kuivan kuuma ”piikki”.

Kiukaan muodosta ja suuresta kivimäärästä johtuen Vuolux-kiuas luovuttaa tasaista lämpöä ylhäältä lattialle asti, eli hemmotteleva lämpö ympäröi saunojan päästä varpaisiin! Vuolux-kiuas on myös turvallinen, koska varaava kiuas ei kuumenna saunaa polttavan kuumaksi.


Miten Vuolux-kiuas säästää sähköä?

Sähkönkulutus voidaan laskea suoraan kiukaan tehosta, eli esim. 6.0 kW Vuolux-sähkökiuas kuluttaa 6 kW/tunti.

Säästöä syntyy huomattavasti saunomisen loppuvaiheessa, sillä suuri varaava kivimassa antaa mahdollisuudet pitkiin jälkilöylyin.

Samasta syystä Vuolux-kiuas myös kuivattaa saunahuoneen lauteineen tehokkaasti saunomisen jälkeen, ilman että kiuasta täytyisi tämän takia jättää päälle!


Mitä tarkoitusta varten ovat löylyveden keräilykivet?

Kaikissa Vuolux-kiukaissa on vakiona patentoidut löylyveden keräilykivet, jotka entistä paremmin pitävät löylyveden kuumalla löylypinnalla estäen vettä valumasta lattialle.

Näin vesi valuu pikkuhiljaa ylhäältä alaspäin, kiveltä toiselle, höyrystäen tarkkaan kaiken heitetyn veden pehmeäksi löylynautinnoksi!

Olemme myös parantaneet saunojan turvallisuutta löylyveden keräilykivillä, sillä näiden avulla estetään kuumat vesiroiskeet ympäristöön. Samoin keräilykivet tasaavat kiukaasta huokuvan kuuman höyryn siten, ettei se pääse polttamaan saunojaa ja Vuolux-kiuasta on turvallista käyttää.